Weird electrical problem

Discussion in 'General Maverick/Comet' started by 73curtis, Jun 17, 2017.

  1. 73curtis

    73curtis Member Supporting Member

    Joined:
    Dec 2, 2014
    Messages:
    489
    Likes Received:
    54
    Trophy Points:
    71
    Location:
    ohio
    Vehicle:
    1972
    front park lights and side marker lights come on with the car running or with the key just in the run position ,not running, fronts only . Rear light and markers seem to act normal only come on with the switch, anyone have any idea why it would do that , ( 1970 maverick)
     
  2. Krazy Comet

    Krazy Comet Tom

    Joined:
    Sep 13, 2012
    Messages:
    4,910
    Likes Received:
    770
    Trophy Points:
    361
    Garage:
    1
    Location:
    Chesapeake VA
    Vehicle:
    1972 Comet GT clone 306 . 1969 Fairlane Cobra 428CJ 1988 T-Bird awaiting 331 ..
    Sounds like jury riggin' to me...

    The tail, license, park & front marker are all supposed to be connected together... With your symptom not only are circuits separate, they are being controlled individually as well...
     
  3. 73curtis

    73curtis Member Supporting Member

    Joined:
    Dec 2, 2014
    Messages:
    489
    Likes Received:
    54
    Trophy Points:
    71
    Location:
    ohio
    Vehicle:
    1972
    Everything looks factory, had the complete harness out
     
  4. 71gold

    71gold Frank Cooper Supporting Member

    Joined:
    Apr 9, 2002
    Messages:
    23,192
    Likes Received:
    1,086
    Trophy Points:
    803
    Garage:
    1
    Location:
    MACON,GA.
    Vehicle:
    '73 Grabber
    I think all the lights including the brake lights come on with the switch off...( except the turn signals)
     
  5. 73curtis

    73curtis Member Supporting Member

    Joined:
    Dec 2, 2014
    Messages:
    489
    Likes Received:
    54
    Trophy Points:
    71
    Location:
    ohio
    Vehicle:
    1972
    With key off if you turn the lights all the way on everything works except the front side markers (no turn signals) but with the car running and the headlights turned off , the front side markers are lit and so are the front running lights The rear lights are off unless you turn the headlights on. And the turn signals work and so do the hazards so it's like everything works perfect except for what I described
     
  6. 73curtis

    73curtis Member Supporting Member

    Joined:
    Dec 2, 2014
    Messages:
    489
    Likes Received:
    54
    Trophy Points:
    71
    Location:
    ohio
    Vehicle:
    1972
    The harness was completely original never spliced in anywhere
     
    Grabber-1 likes this.
  7. CaptainComet

    CaptainComet Large Member Supporting Member

    Joined:
    Mar 18, 2007
    Messages:
    4,573
    Likes Received:
    191
    Trophy Points:
    263
    Location:
    Clearwater, FL
    Vehicle:
    72 Comet
    I would be looking in three areas .... Primarily, bad grounding. Secondarily a short between "ignition on" and the line for the front marker lights, or a faulty light switch.

    Lights coming on when something else is turned on, a lot of times, is that has now become the best ground path when the main ground has failed.

    Clean up motor grounds and motor to chassis grounds, including removing paint and grease in those areas, and you may see this go away.
     
    Krazy Comet and 71gold like this.
  8. 73curtis

    73curtis Member Supporting Member

    Joined:
    Dec 2, 2014
    Messages:
    489
    Likes Received:
    54
    Trophy Points:
    71
    Location:
    ohio
    Vehicle:
    1972
    That's the puzzling part I tested every ground with a test light and they all tested good, I will keep looking though, not going to give up till I find it .
     
  9. Krazy Comet

    Krazy Comet Tom

    Joined:
    Sep 13, 2012
    Messages:
    4,910
    Likes Received:
    770
    Trophy Points:
    361
    Garage:
    1
    Location:
    Chesapeake VA
    Vehicle:
    1972 Comet GT clone 306 . 1969 Fairlane Cobra 428CJ 1988 T-Bird awaiting 331 ..
    I dunno if it's possible to connect(at least without hacking), but is there any possibility it has the wrong cluster??? I Know some of the circuit traces fed different circuits in later years...

    Or maybe ign switch/column has been swapped??

    If radio power and dash lights were combined(on same connector for orig radio) the dash lights and parks can burn with ign on...
     
  10. CaptainComet

    CaptainComet Large Member Supporting Member

    Joined:
    Mar 18, 2007
    Messages:
    4,573
    Likes Received:
    191
    Trophy Points:
    263
    Location:
    Clearwater, FL
    Vehicle:
    72 Comet
    I'm liking the idea about the radio power and dash light lead. Very good thought.

    That "banana clip" (if that is what it is really called) going into the cluster could be a problem, too. I had weird issues once when the bottom half backed out of the gauge cluster.
     
  11. skipsgrabber

    skipsgrabber Should've had wrenches instead of hands

    Joined:
    Aug 31, 2016
    Messages:
    96
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    20
    Garage:
    1
    Location:
    lower alabama
    Vehicle:
    1972 maverick grabber,1979 F-150 4x4,1957 Studebaker Silver Hawk,1942 Ford Coupe,a boat,39 JD "H",And a bunch of JD garden tractors
    When you figure it out let me know,got a good 'un going on thats similar myself...
     

Share This Page